Projekteja, kiitos!

Tiedättekö sen tunteen, kun ei saa mitään aikaiseksi? Ei siis yhtikäs mitään. Aivan saamaton-tyhmä-laiska-vätys -olo. Tekemistä olisi muttei tiedä mistä aloittaisi… vai onko sitä tekemistä sittenkään? Entä jos aloitan huomenna? Tai sitten ensi viikolla… ei tunnu hyvältä aloittaa mitään, mutta ei tunnu hyvältä olla aloittamattakaan! Hirveä dilemma…

Olen siis tässä kolmen freelancer-vuoden aikana huomannut itsessäni vahvasti tämän piirteen: Tarvitsen projektin ollakseni tehokas. Muuten arki on ihmeellistä vellomista jossain hattarassa, kun ei tiedä mitä pitäisi tehdä, kun ei ole mitään ”pakkoa”. Projektit saavat minussa heti (tai useimmiten heti) aikaan sen tunteen, että nyt tapahtuu, tiedän mitä kohti menen ja mitä sen eteen voin tehdä. Tulee jokin tarkoitus sille, mitä teen.

Siitäkin vaan löytyy ikävä kyllä porsaanreikä: Jos projektilla ei ole selkeää aikataulua, tuntuu taas siltä, ettei mitään tapahdu. Se, että on itsensä työnantaja, kirjanpitäjä, markkinoija, kehittäjä, sovittaja, säveltäjä, muusikko, keikkailija ja mitä vielä, luo paljon haastetta. Olen tekemisistäni vain itselleni vastuussa ja se tekee tästä elämisestä joskus todella vaikeaa. Vähän kuin liian vapaata. Varmaan tästä syystä olen palkannut itselleni personal trainerin, että jokin elämän osa-alue tuntuu olevan hallinassa. Jos ei muuta, niin ainakin fyysinen hyvinvointi on kunnossa, joka vaikuttaa suuresti myös henkiseen hyvinvointiin. Ja tästä aiheestahan taas juttua riittäisi, mutta jätetään toiseen kertaan…

Kaipaan välillä paljon sitä, että kuuluisin johonkin, joka toisi säännöllisyyttä elämään. Olisi työpaikka mihin mennä ja mistä tulla pois. Nyt, kun työpaikka on pääosin kotona, ei töistä lähde koskaan pois, eikä sinne myöskään ikinä mene. Siellä vain on koko ajan. Ei ihmekkään, kun välillä tuntuu, että seinät kaatuu päälle! Nautin tosin myös siitä vapaudesta, että voin aikatauluttaa menoni vapaasti ja soittaa mihin kellon aikaan vain. Asioilla on aina kääntöpuolensa.

Vaikka minusta tuntuu nyt siltä, ettei mitään tapahdu, tein tähän muistin virkistykseksi koosteen:

Työstämme kahden Upean naisnäyttelijän kanssa (Anneli Ranta ja Kirsi Ståhlberg) hulvatonta musiikkinäytelmää, josta ei varmasti tunnetta puutu! Olemme niin innoissamme tästä projektista, että palaverit ovat olleet sellaista pyörremyrskyä ideoiden lennellessä, että heikompia hirvittäisi! Huikea kirjailija Rosa Meriläinen tekee käsikirjoituksen: Tuskin maltan siis odottaa, mitä tästä syntyy. Olen päässyt tutustumaan ihaniin ihmisiin ja todellisiin tekijöihin! Tuntuu, että näiden kanssa mikään ei ole mahdotonta. Korvat kuulolla siis syksyllä, täältä pesee!

tiimi.jpg

Tiimi Kirsi Ståhlberg, Rosa Meriläinen, Anneli Ranta, Henna Leppänen
Kuvassa Huipputiimi: Kirsi Ståhlberg, Rosa Meriläinen, Anneli Ranta, Mie ihe!

Jouko Enkelnotko & Roihu. Tässä musiikillinen yhteistyö kahden ammattilaisen kanssa on i-h-a-n-a-a! Heinäkuun loppuun on tulossa konsertti, joka varmasti liikuttaa ja koskettaa. Ohjelmistossamme on suomalaisille merkityksellisiä, maallisia ja kauniita lauluja. On hienoa käydä tunnettujen kappaleiden kimppuun ja sovittaa niitä uudenlaisiksi. Tosin, joukossa on myös niitä kappaleita, joihin ei kajota sovituksellisesti sen enempää, vaan kunnioitetaan alkuperäistä.

enkelnotko-roihu.jpg

Jouko Enkelnotko & Roihu
Henna Leppänen, Jouko Enkelnotko, Kielo Kärkkäinen. Kuva: Uupi Tirronen

Sitten on vielä aivan hervoton kokoonpano: Aurinkoradio. On vain ihan mieletöntä huomata, miten joidenkin kanssa homma klikkaa HETI. Siis aivan kuin sormia napsauttamalla. Sovitukset syntyvät lennosta ja kieriskellään intopiukassa, kun aivan uskomattomista pop -kappaleista syntyy jotain ihan mieletöntä!

Piano, haitari ja laulu, ei siinä muuta tarvita kun homma toimii kuin junan vessa! Tällä poppoolla taivutellaan uuteen uskoon Britney Spears, Eurythmics, Lady Gaga, Von Herzen Brothers ym. artistien hittejä. Voin kertoa, että hepuleilta ei olla vältytty… on sen verran hervotonta meininkiä, että huhuh! Tulkaahan Tampereen Kukkaisviikoille kuuntelemaan meitä, et uskokkaan mitä voi olla luvassa.

aurinkoradio.jpg

Aurinkoradio
Kuvassa Silja Kuoppala, Hanna Lahtinen ja Henna Leppänen.

Noh, tässä nämä projektit ja viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä olisi tarkoitus vääntää omia biisejä. Niin soolo-kappaleita kuin Roihullekin uutta, omaa materiaalia. Jotakin on jo syntynyt ja syntymässä, siitä varmasti kuulette vielä! Kannattaa vilkuilla keikkakalenteria, johon päivittelen tuoreimmat keikat ja esitykset, niin löydätte katsomaan ja kuulemaan varmasti jotain, mikä jää mieleen!

Noh, eihän tässä asiat ehkä ihan niin huonosti sitten olekaan? Eikun vaan projekteja kohti!! Uskokaa itseenne, mitä sitten teettekin ja tavoitelkaa unelmia! Meistä on vaikka mihin!

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

PS. Huomenna Queenin keikalle!

- Henna

22.11.2019
Onko freelancerillä lomaa? Miten koen itse asian? Vapaus päättää on samalla iso taakka ja voimavara. Lue lisää ›
16.10.2019
Mistä esiintyjän palkka oikein koostuu? Lue lisää ›
20.9.2019
Musiikki ja teatteri tuovat ihmisille elämyksiä ja auttaa käsittelemään myös niitä vaikeita tunteita. Työn kääntöpuolena on usein myös väsymys ja Lue lisää ›
20.8.2019
Monet taiteen alalla työskentelevät kamppailevat ristiriitaisten tunteiden aallokossa. Olenko tarpeeksi hyvä? Lue lisää ›