Katsaus vielä vuoteen 2018

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille sinne ruudun toisellekin puolelle! Vielä ajattelin tehdä katsauksen vuoteen 2018 tänne blogin puolelle.

Miten meni noin niinku omasta mielestä?

Tammikuu starttasi mahtavasti keikkarintamalla. Keikkoja oli yllättävän paljon siihen nähden, että alku vuosi on yleensä vähän hiljaisempaa aikaa. Harmonikkatuokiot jatkuivat palvelukeskuksissa ja keikkoja oli niin Jyväskylässä kuin laivallakin Suurella Harmonikkaristeilyllä. Metsästimme myös uutta asuntoa mieheni kanssa ja kuun viimeisenä päivänä teimme asuntokaupat. Mitäs sitä turhia jahkailemaan elämässä!

Helmikuussa oli harjannostajaisia, konsertteja ja treenejä tuleviin projekteihin. Tässä kuussa viestittelin myös paljon ruotsalaisen bandoneonin myyjän kanssa ja päätimme tehdä kaupat soittimesta. Meille muutti myös uusi karvainen asukas, maailman suloisin ragdoll, Hurjis <3 Asuntoprojekti edistyi niin, että aloimme suunnitella remonttia ja etenkin uutta keittiötä. Siinä touhussa aivokapasiteetti ylikuumentui ennätysvauhdilla…

Maaliskuussa oli vuorossa aivan uusi matkakohde, Kap kaupunki! Reissuun lähdimme mieheni ja kahden ystävämme kanssa. Tosin epäonnenkantamoinen oli meillä mukana ja kaikki sairastuimme siellä. Sanottakoon, että vessa oli kovassa käytössä ja onneksi niitä oli majoituksessa kaksi. Mutta huumorilla siitäkin selvittiin ja reissu oli ikimuistoinen kaikkine kommelluksineen! Heti matkan jälkeen olikin keikka ja haimme bandoneonin Kööpenhaminasta päiväreissuna. Loppukuusta aloitinkin Sami Pirttilahden opissa bandoneon tunnit.

Huhtikuu viuhahti remontin, keikkojen ja bandoneonin harjoittelun parissa. Intouduin ystäväni vihjaamana hakemaan myös Cirque du Soleilin esiintyjäkaartiin. Heillä oli kansainvälinen haku päällä nais- harmonikansoittajille, jotka taitavat nimenomaan näppäinharmonikan. Hakuprosessi oli vaativa ja onneksi jätin perinteisesti vaan IHAN KAIKKI viimetippaan. Viimeisenä hakupäivänä harjoittelin neljä biisiä taustojen kanssa ja tein niistä videoklipit. CV:n päivitys ja kääntäminen englanninkieliseksi ei myöskään ollut mikään helppo juttu. Englanninkielinen lyhyt esittelyvideo itsestä oli myös jo jonkin sortin ponnistus. Onneksi oli mahtavat ja etenkin osaavat ihmiset auttamassa ja kaikki materiaali lopulta saatiin onnistuneesti lähetettyä! Erityiskiitos jälleen kerran miehelleni, joka jaksaa aina auttaa <3 Eikä hakemuksen teko mennyt edes hukkaan, koska pääsin Cirque du Soleilin esiintyjäpankkiin, josta he valikoivat projekteihinsa esiintyjät! Aivan mieletöntä!

Toukokuu alkoi olemaan jo aikamoinen härdelli, kun remontti täytyi saada valmiiksi. Kissat eivät tulleet (edelleenkään) toimeen keskenään ja stressitasot kotona alkoi ylittää sietokyvyn. Oman lisämausteen kaikelle toi vielä tieto siitä, että kesäkuussa muuttaisin kesäteatterin ajaksi Itä-Suomeen. Mieskin reissasi sitä tahtia, että kesän aikana olisi turha odottaa, että uudessa kodissa mikään asia edistyisi, mikä kesken jäisi. Oli myös ratkaistava, miten hoidamme kissat kesän ajan, kun samassa osoitteessa ne eivät voineet olla.

Ei paljoa naurattanut toukokuussa.

Kesäkuu alkoi kuitenkin iloisissa tunnelmissa, kun juhlistimme pikkuveljeni lakkiaisia. Siitä alkoi sitten Maarianvaaran kesäteatterin urakka Kätkäläinen -veijarikomedian parissa. Mieli alkoi pikkuhiljaa kirkastua ja rauhallinen ympäristö loi myös sisäisen rauhan. Koin myös valtavan kotiseuturakkauden viime kesänä. Miten Pohjois-Karjala voikin olla niin kaunis paikka? Juhannuksena tein perinteiset keikat Särkänniemen Koiramäessä ja loppukuusta olikin jo Kätkäläisen ensi-ilta Maarianvaarassa.

Heinäkuu meni kesäteatterikiertuetta tehden. Esityksiä oli reilu 30 ja kiersimme ympäri Pohjois-Karjalaa ja Savoa. Yksi mieleenpainuvimmista esityspaikoista oli Kuopion vankila, jonka soraisella sisäpihalla esiinnyimme noin +35 asteen lämpötilassa vangeille. Kaikenlaista kommellusta kesään mahtui ja heinäkuun loppumaton helle oli kaikessa ihanuudessaan myös aika uuvuttavaa. Esityspaikkojen uimarannat tulivat kyllä hyvin tutuiksi kiertueen aikana ja mielettömät kesäiset maisemat! Kuopiossa on etenkin sitä jotain

Heinäkuussa teimme myös kiepän päätöksen Hurjiksen luopumisesta ja hän sai hyvän kodin ystäväni luota <3

Elokuussa oli kesäteatterin viimeiset esitykset ja vesisade pieksi meidät täysin parissa esityksessä. Niistä kuitenkin selvittiin. Kotona en edelleenkään ehtinyt paljoa märehtimään, kun reissuja oli siellä sun täällä ja keikat alkoivat täyttää kalenteria.

Syyskuussa alkoi keikka tahti kiihtyä ja töitä riitti, mutta kylläpä tuntui hyvältä olla vihdoin kotona! Aloitimme myös Täysin palkein -konserttien suunnittelun toden teolla ja kävimme ottamassa promokuvat.

Lokakuun alussa olikin heti kolme Täysin palkein -konserttia. Konserteista jäi niin mahtava fiilis, että jatkoa toivottavasti saamme tänä vuonna! Lokakuussa oli 15 keikkaa kaikkinensa, joten työntäyteinen kuukausi.

Marraskuun aloitti mainiosti Aurinkoradion keikka. Huipputiimi jatkui jo kolmatta kautta ravintola Nyyrikissä ja esitykset oli loppuunmyytyjä! Pidimme myös uudessa kodissamme tuparit ja se toi mukavasti valoa pimeään ja synkkään marraskuuhun.

Joulukuu ja joulun odotus! Parasta! Jouluhullu ilmoittautuu. Joulukuusi viriteltiin kotiin heti, kun 1. päivä koitti. Keikkoja oli mukavasti ja myös vuoden 100. keikka osui joulukuulle. Kiitollinen olo. Kuukauden huipensi vielä Helsingin kaupunginteatterin musikaali Kinky boots, joka meni kyllä omalla listallani kärkeen kaikista näkemistäni esityksistä! Aivan mieletön musikaali, jonka aikana leuka vaan valui koko ajan alemmas. Niin hieno tarina, joka on hauska, rohkea, viihdyttävä, koskettava ja yksinkertaisesti loistava. Esityksen jälkeen oli vain sellainen olo, että kaikki on mahdollista, kun vaan uskoo itseensä!

Vuosi tuntui kaiken kaikkiaan aika uuvuttavalta, mutta samalla se toi tullessaan myös paljon hyvää.

Ylitin itseni monta kertaa ja menin epämukavuusalueelle. Se jos mikä kehittää. Unelmien sanominen ääneen voi olla myös yllättävän vaarallista, sillä ne saattavat toteutua oikeasti. Kuten bandoneonin kanssa minulle kävi. Kun avaa suunsa oikeassa paikassa, alkavat asiat vaan loksahdella paikoilleen. 104 keikkaa on myös aikamoinen määrä vuoden aikana.

Tälle vuodelle on paljon tavoitteita ja nyt haluan tietoisesti mennä niitä kohti. Jos sanon yhden niistä ääneen, niin sehän voi vaikka toteutua: Henna & Tango selectionin levy!

Loistavaa alkanutta vuotta kaikille, toteuttakaa unelmia <3

22.11.2019
Onko freelancerillä lomaa? Miten koen itse asian? Vapaus päättää on samalla iso taakka ja voimavara. Lue lisää ›
16.10.2019
Mistä esiintyjän palkka oikein koostuu? Lue lisää ›
20.9.2019
Musiikki ja teatteri tuovat ihmisille elämyksiä ja auttaa käsittelemään myös niitä vaikeita tunteita. Työn kääntöpuolena on usein myös väsymys ja Lue lisää ›
20.8.2019
Monet taiteen alalla työskentelevät kamppailevat ristiriitaisten tunteiden aallokossa. Olenko tarpeeksi hyvä? Lue lisää ›