Katsaus vielä vuoteen 2017

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Vaikka tammikuu alkaakin olla lähellä puoltaväliä, haluan vielä kiteyttää viime vuoden tapahtumat myös täällä blogin puolella.

Viime vuosihan oli kaiken kaikkiaan aivan mahtava työrintamalla. Uusia prokkiksia, hienoja keikkoja, paljon uusia kontakteja ja verkostoitumista. Tuplasin keikkamäärän reilusti vuoteen 2016, joten hyvään suuntaan on työt menossa. Vuosi 2017 jäi siis plussan puolelle, joka ei ole tähän asti ollut millään tavalla itsestäänselvyys – eikä tietysti tule olemaan sitä tulevaisuudessakaan.

Mitä siis vuoden aikana oikein tapahtui?

Tammikuu avasi keikkarintaman aivan ennennäkemättömällä tavalla. Keikkoja riitti ihan laidasta laitaan. Aurinkoradiolla esiinnyimme Tampereella Bar K:ssa, esiinnyin soolona mm. harjannostajaisissa, konsertoimme Jouko Enkelnotkon ja Kielo Kärkkäisen kanssa, sekä äänitimme studiossa nämä kappaleet. Lisäksi olin Nokian Työväen mieskuoron konsertissa säestämässä ja duo Boheemilla repäistiin synttärikeikka hulvattomalla meiningillä. Monta kokoonpanoa sai siis hyvän startin heti vuoden alkuun.

henna-soolo.jpg

Henna Leppänen
Tammikuu sai hymyn huulille, kun keikkoja riitti! Kuva: Mitja Kortepuro

Helmikuun alussa lähdimmekin Miamiin pienelle lomareissulle ja kyllä se matkailu vaan avartaa. Ihastuin Miamiin aivan kerta heitolla. Hieno paikka, lämpöä riitti ja auringonpaistetta. Ilmasto oli miellyttävä ja joka puolella tuntui olevan nähtävää. Tämä oli omalta osaltani ensimmäinen kerta tuolla ”rapakon toisella puolella”.

Keikkarintamalla oli hiljaisempaa, mutta kävin soittotunneilla ja Tango selectionilla startattiin harjoitukset. Tulipa käytyä myös katsomassa Tanssii Tähtien kanssa avausjakso livenä.

Ja erityismaininnan arvoinen on kyllä myös pikkuveljeni Wanhojen tanssit. Olin aivan haltioissani ja itkin melkein hysteerisesti ensimmäisellä kerralla.

Niin, kävimme äidin kanssa katsomassa tanssit kolme kertaa...eli siis kaikki kerrat, mitkä oli vaan mahdollista mennä katsomaan :D

Kuukausi oli siis elämyksiä täynnä!

henna-tango-selection.jpg

Henna promokuva
Kuva: Mitja Kortepuro / Meikki & kampaus: Tiina Kulo, TIKsalonki

Maaliskuussa esiinnyin palvelukeskuksissa ja suunnittelin eri kokoonpanojen kanssa kesän ja syksyn markkinointia. Paljon siis sähköpostien lähettelyä, hyvien kontaktien etsimistä ja sellaista ”näkymätöntä” työtä tuli tehtyä. Joukon kanssa konsertoimme myös Laihialla. Aika rauhallinen kuukausi, mutta hommia silti riitti.

Huhtikuussa sain yhteistyön Kukumo Creativen kanssa päätökseen, kun kotisivuni näkivät päivän valon. Olin niin innoissani uudistuneista sivuista ja olen kyllä edelleen. Tykkään sivujen ulkoasusta ja jotenkin sellaisesta positiivisuudesta, mikä näistä huokuu. Tänne on helppo päivittää blogia, keikkoja ja uutisia. Jos ongelmia ilmenee, tiedän, että apua on saatavilla. Lämmin kiitos siis Kukumo Creativelle yhteistyöstä ja appiukolle suosituksista!

Tässä kuussa tein myös aikamoisen muodonmuutoksen, kun luottokampaajani Tiina Kulo nappasi tukkani lyhyeksi. Siinä sitä oli ihmettelemistä pitkäksi aikaa!

img_6058.jpg

Hymy-peukku
Katsotaan mitä kaikkea ensi vuosi vielä tuokaan!

Toukokuussa Huipputiimin suunnittelu käynnistyi ja saimme varmistettua ohjaajaksi Mikko Kivisen. Tapasimme koko tiimillä Helsingissä ja suunnittelimme aikatauluja ja projektin alkuun saattamista.

Keikkarintamalla oli myös kiihtyvä tahti ja Joukon kanssa esiinnyimme Eläkeläisliiton Suomi100 –juhlaristeilyllä. Tämä keikka jäi kyllä erityisesti mieleen!

Omat sävellykseni pääsivät ensimmäisen kerran kunnolla päivänvaloon, kun Henna & Tango selection esiintyi Tampereen Telakalla. Äänitimme myös studiossa neljän biisin demon.

Toukokuuhun mahtui myös Rakentajan perjantai -show, Aurinkoradion keikka Salossa, sekä palvelukeskuksen avajaiskeikka Joukon kanssa.

kitkerat.jpg

Huipputiimi-trio
"Siis mitä toi tekee tossa keskellä?" Kuva: Ari Meriläinen

Kesäkuussa alkoikin rullat pyörimään kiihtyvällä tahdilla. Myytiin meidän ihana omakotitalo Valkeakoskelta ja tein keikkoja ympäri Suomea. Lämmittelimme myös pitkästä aikaa moneen vuoteen Enkelnotko Ensemblen, kun meidät tilattiin hääkeikalle. Siinä olikin työtä treenata kolme settiä musiikkia hääkansan viihdykkeeksi. Keikka oli kyllä aivan loistava ja yksi kesän parhaista ehdottomasti!

Jos siis tiedät jonkun vailla musiikkia häihin tai muihin juhliin, on tässä oiva valinta. Enkelnotko Ensemble saa taatusti tanssijalan vipattamaan!

enkelnotko-ensemble.jpg

Enkelnotko Ensemble
Enkelnotko Ensemble sai yleisön tanssin hurmaan hääkeikalla.

Heinäkuukin meni mukavasti keikkojen merkeissä. Siihen mahtuivat mm. Roihun keikkamatka Ruotsiin, Aurinkoradion keikka Alavuden Ryskööt -tapahtumassa, Porissa MTV-lavalla esiintyminen, keikka Valkeakosken Työväen musiikkitapahtumassa ja Joukon kanssa konsertoimme niin lapsille kuin aikuisillekin Honkajoen markkinoilla. Keikkojen lisäksi muutimme Tampereelle.

kansallispuvut.jpg

Roihu puvuissaan
Dunkerin päivänä 5.7. Roihulla oli myös asiaankuuluvat asut päällä.

aurinkoradiomonkijalla.jpg

Monkijakuva
Aurinkoradio valmiina viihdyttämään!

mtv-lava.jpg

Suomi Areena
MTV-lavalla kiperä väittely käynnissä

joukojahenna.jpg

Honkajoenmarkkinat
Riikka Harmoniikka ja Urho Puolivilla olivat hämmentyineitä satapäisestä yleisöstä

Elokuu starttasi Suomen Harmonikkaliiton järjestämällä sisävesiristeilyllä. Koko päivän pituinen risteily oli täynnä hyväntuulista porukkaa ja soitto raikasi aamupäivän tunneista iltaan saakka.

Soitin myös Valkeakosken pientalonäyttelyn avajaispäivänä ympäri näyttelyaluetta ja Roihun kanssa vielä myöhemmin lavalla.

Perinteinen Kreikanmatka perheen kanssa sijoittui myös tähän kuuhun ja kuumuus oli kyllä suorastaan läkähdyttävää! Silti, Kreikka on ihan yksi lemppari paikoistani aurinkoloman suhteen. Loman jälkeen pääsinkin miltei heti virittelemään itseni keikkakuosiin ja keikkojen lisäksi aloitimme Huipputiimillä harjoitukset.

sisavesiristeily2017.jpg

Sisävesiristeily2017
Silver Moon täyttyi iloisesta risteilyväestä. Kuvan nappasi Minna Plihtari.

Syyskuussa hyppäsin mukaan gospel- ja kansanmusiikkiyhtye Valkiaan. Suomalainen messu soi ympäri Suomea kirkoissa, konserttisaleissa ja liikuntahalleissa. En ole ennen ollut niin massiivisessa projektissa mukana ja oli mahtavaa tutustua hienoihin, lahjakkaisiin ihmisiin, jotka olivat tekivät projektista kaiken työn arvoisen. Syyskuuhun mahtuivat Valkian keikat Laihialla, Oulussa, Kokkolassa, Lapinlahdella ja Kuopiossa.

Huipputiimin harjoitukset etenivät kovaa vauhtia ja otimme promokuvat.

Tein myös viikon mittaisen kulttuurituokioperiodin vanhusten palvelukeskuksiin Matrocks Oy:n kautta.

kurkussakiinni.jpg

Kurkussa kiinni
"Siis mehän ollaan oltu parhaat ystävät jo Salkkariajoista asti!"

huipputiimi_juliste_3.jpg

Huipputiimin esitykset jatkuvat myös tänä vuonna, olehan kuulolla!

Lokakuu alkoi Saariselän rauhoittavissa maisemissa. Tämän jälkeen suuntasin Helsinkiin Huipputiimin harjoituksiin ja sitten Valkian kanssa takaisin pohjoiseen esiintymään Rovaniemelle ja Keminmaalle. Tiukka rutistus oli vielä Huipputiimin harjoituksissa, kun ensi-ilta oli 20.10 ravintola Nyyrikissä, Helsingin Käpylässä. Tukan väri vaihtui myös kirkkaan punaiseksi ennen ensi-iltaa (ei siis jännityksen ansiosta vaan kampaajan :D)!

huipputiimi-henna-oscarpatsas.jpg

Huipputiimi-oscar
Huipputiimin ensi-ilta fiilikset!

Marraskuussa tuli tahkottua keikkoja Valkialla, Huipputiimillä, Roihulla, harjannostajaisissa niin soolona kuin Rakentajan perjantai -show’lla ja yksi konserttikin mahtui Roihun ja Joukon kanssa.

Keikkojen lisäksi lensimme Singaporen lämpöön viikoksi ja se tuli syksyn pimeyden keskellä todella tarpeeseen!

Kuukausi alkoi tosin todella surullisissa merkeissä, kun jouduimme yllättäen luopumaan rakkaasta kissastamme Onnista <3 :'(

Joulukuu täyttyi mukavasti keikoista, mutta ehdin myös fiilistelemään joulua aiempaa enemmän ja kauemmin. Olen niin jouluihminen ja joulukuusihan meillä oli pystyssä heti itsenäisyyspäivän jälkeen (koska se oli aikaisin ajankohta mihin mies suostui). Jouluvaloja ripustelin samaa tahtia kuin Kerttu The Joulukalenterissa, hehe.

Joulukuussa oli Valkian viimeinen keikka ja Huipputiimin vuoden viimeiset esitykset Nyyrikissä. Muutamat joulukonsertit tehtiin myös Joukon kanssa ja tilannekomiikkaa ei tälläkään kertaa puuttunut.

Haluankin tähän loppuun avata teille meidän keikalla sattuneen kohtauksen:

Esitimme kappaleen Kolmen kuninkaan marssi ja olimme sopineet, että Jouko laulaa sen jälkeen ilman säestystä pätkän Muriaanien kuninkaasta. Joukolla oli rekvisiittana kuninkaan viitta, musta peruukki, kruunu ja iso parta. Jotta pääsisimme jouhevasti Kolmen kuninkaan marssista Joukon sooloon, minun piti huudahtaa ”Hoo, miksi sinä olet noin musta?”, ja heti tämän jälkeen antaa haitarista c-ääni, että Jouko löytää lähtösävelen. Noh, tilanne meni kutakuinkin näin yleisön edessä:

Minä: ”Hoo, miksi sinä olet noin musta?”
Jouko katsoo minua odottavasti.
Katson Joukoa takaisin odottavasti.
Jouko kuiskaa: ”Cee”
Minä ihmeissäni: ”Eiku hoo?”
Jouko hieman painokkaammin: ”Ei ku cee”
Minä ihmeissäni: ”Mikä cee?”
Jouko katsoo minua hölmistyneenä: ”No c -ääni!”

Tässä kohtaa siis vasta tajusin, että minun piti antaa Joukolle c-ääni, että hän voisi aloittaa laulun…onneksi en ajatellut tilanteen koomisuutta keikan aikana. Ja onneksi en sanonut ääneen sitä, mitä siinä hetkessä ajattelin. Mietin nimittäin oikeasti hetken aikaa, että pitikö miun sittenkin huudahtaa "Cee, miksi sinä olet noin musta?". Voi luoja, pikkusen pitkät piuhat...

image4.jpeg

JoukojaHenna-joulumielellä
"Hoo, miksi sinä olet noin musta?" eiku c...

Että sellanen vuosikatsaus. Eiköhän tästä ole hyvä jatkaa vuotta 2018 eteenpäin!

PS. Keikkakalenteri on päivitetty, tsekkailehan sitä taas ahkerasti niin tiedät mitä tapahtuu ja milloin! :)

26.4.2019
Pääsiäisena järjestettiin Riihimäellä nelipäiväinen bandoneonin mestarikurssi. Kurssin opettajana toimi mestari, Victor Hugo Villena. Lue lisää ›
6.2.2019
Baltic Princess täyttyi tammikuun viimeisenä viikonloppuna harmonikkamusiikkia rakastavasta kansasta. Ohjelma risteilyllä oli monipuolinen ja laadukas. Lue lisää ›
13.1.2019
Uusi vuosi on taas täällä ja blogissa onkin katsaus, mitä kaikkea vuosi 2018 oikein piti sisällään. Lue lisää ›
12.12.2018
Ulkonäköön kiinnitetään tänä päivänä paljon huomiota ja monesti siitä syntyy aika paljon paineita. Lue lisää ›