Kaikki hyvä loppuu aikanaan

Aikamoinen syksy on takana. On ollut hienoa tehdä töitä aivan uusien ihmisten kanssa ja päästä kehittämään omaa ammattitaitoaan alan ammattilaisten rinnalla. Siihen on sisältynyt paljon matkustamista, kiirettä, väsymystä, venymistä aikatauluissa ja pitkää pinnaa, mutta kaikki näin taaksepäin katsottuna on ollut sen arvoista. Yhtään keikkaa en antaisi pois.

Huipputiimi -musiikkikomedia saateltiin päätökseen tämän vuoden osalta joulukuun alussa. Oli mahtavaa esiintyä ravintola Nyyrikissä 1.- ja 2.12. täpötäydelle salille.

Olemme alusta asti uskoneet esitykseen ja tehneet sen eteen töitä täydestä sydämestä Anneli Rannan ja Kirsi Ståhlbergin kanssa. Rosa Meriläiselle kuuluu myös suuri kiitos käsikirjoituksesta. Hän sai upotettua nerokkaalla tavalla meidän kolmen hölösuun (minun, Annelin ja Kirsin) tarinat eheäksi kokonaisuudeksi. Meidän kokemista tarinoistahan koko esitys kumpuaa. Se, että niistä on saanut jotain tolkkua ja vielä löytänyt punaisen langan tarinoiden välille, on todella hatun noston arvoinen suoritus!

Ehkäpä Mikko Kivisen ohjauksellakin on jotain tekemistä sen kanssa, että esityksestä tuli niin eheä kokonaisuus. Ja hänen nerokkuus on komedian tekemisessä aivan omaa luokkaansa. Hän löytää juttuihin ne pienet painotukset ja rytmit, josta esityksen hauskuus syntyy.

Ja sillä on ollut ehkä suurin merkitys, että meidän välinen kemia vaan on toiminut ihan ensitapaamisesta lähtien. Ei me oltaisi näin hienoa esitystä saatu kasaan ilman saumatonta yhteistyötä. Luottamus toisiimme oli vankkumaton ja jokainen pyrki tekemään oman osuutensa niin hyvin kuin vain suinkin pystyi. Harjoituksiin oli aina hyvä fiilis mennä.

huipputiimi-enskari-takahuone.jpg

Huipputiimi-enskari-takahuone
Huipputiimi jatkuu jälleen ensi vuonna!

Silti yleisön mahtava palaute ja vilpittömät kiitokset ovat saaneet meidät esityksien jälkeen melkein liikutuksen partaalle. Se vaan tuntuu niin hyvältä, kun tekee töitä suurella intohimolla ja saa vieläpä siitä kiitosta ja välitettyä ajatuksia ja tunteita katsojalle!

Me olemme yhdessä huipputiimi ;) Onneksi esitykset eivät todellakaan pääty tähän! Jatkoa on luvassa keväällä ja tulevista esityksistä infoamme aivan varmasti facebook-sivuillamme. Käy tykkäämässä Huipputiimin facebook-sivusta ja pysyt jatkossakin matkassa mukana!

huipputiimi-henna-tynnyri.jpg

Huipputiimi-bakkari
Bugarilla on ollut vientiä tänä vuonna!

Toinen projekti, josta olen suunnattoman kiitollinen ja onnellinen on Suomalainen messu. Sain elokuun lopussa puhelun säveltäjä Lasse Heikkilältä ja hän kysyi, kiinnostaisiko minua lähteä mukaan soittamaan Valkia -yhtyeeseen. Tutustuttuani musiikkiin ja kokonaisuuteen, en epäröinyt. Siitä lähtikin ikimuistoinen keikkakiertue ympäri Suomea.

Lasse Heikkilän säveltämää Suomalaista messua on esitetty jo useamman vuosikymmenen ajan. Se on monille suomalaisille tuttu teos ja sen sain kokea keikoilla kerta toisensa jälkeen: Ihmiset lauloivat mukana, itkivät ja elivät esityksen alusta loppuun saakka suurella tunteella.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi Lasse Heikkilän Suomalainen messu toteutettiin juhlaversiona konserttisaleissa ja kirkoissa eri puolilla Suomea. Sävellykset veivät kuulijansa matkalle Suomen historiaan, luontoon, sota-aikaan ja merkityksellisiin historian tapahtumiin. Tätä kaikkea kuvitti huikeat luontokuvat heijastettuna tanssiryhmän taustalle. Musiikin, tanssin, laulun ja kuvien yhteispeli oli vaikuttavaa. Puolitoistatuntinen messu on saanut välitettyä katsojille vahvoja tunteita Suomesta ja suomalaisuudesta.

Mitä useampi keikka Valkian kanssa oli takana, sitä syvemmin kokonaisuus kosketti. Viimeisillä keikoilla pidättelin itkua suurimman osan ajasta, niin syvälle ihon alle musiikki meni.

img_6755.jpg

Suomalainenmessu-keikanjälkeen
No, keikan jälkeen liikutus muuttui nopeasti riemuksi.

Suomalaisen messun juhlaversio on ollut huikea projekti. Katsojia on ollut vuoden 2017 aikana lähes 30 000! Siinä on aikamoinen näkyvyys Suomen mittakaavassa.

 

Nyt kun pysähdyn miettimään, niin vuosi on ollut todella antoisa. Unelmatyön lisäksi olen tutustunut niin ihaniin ihmisiin, joiden kanssa yhteydenpito varmasti jatkuu. Ja toivottavasti yhteistyötkin jatkuvat, vain eri muodossa.

Ihanaa joulunodotusta kaikille!

img_6058.jpg

Hymy-peukku
Katsotaan mitä kaikkea ensi vuosi vielä tuokaan!

 

26.4.2019
Pääsiäisena järjestettiin Riihimäellä nelipäiväinen bandoneonin mestarikurssi. Kurssin opettajana toimi mestari, Victor Hugo Villena. Lue lisää ›
6.2.2019
Baltic Princess täyttyi tammikuun viimeisenä viikonloppuna harmonikkamusiikkia rakastavasta kansasta. Ohjelma risteilyllä oli monipuolinen ja laadukas. Lue lisää ›
13.1.2019
Uusi vuosi on taas täällä ja blogissa onkin katsaus, mitä kaikkea vuosi 2018 oikein piti sisällään. Lue lisää ›
12.12.2018
Ulkonäköön kiinnitetään tänä päivänä paljon huomiota ja monesti siitä syntyy aika paljon paineita. Lue lisää ›