Fiiliksissä

Jouluun on enää viikko! Ja viikon päästä sekin on jo melkein vietetty… Että hyvää juhannusta! Puolen vuoden päästä sekin on muuten jo vietetty. Mihin tämä aika oikein menee. Heräsin tuossa muuten joku aika sitten uneen, jossa olin yhtäkkiä viisi vuotta vanhempi ja en yhtään tiennyt mitä niiden vuosien aikana oli tapahtunut ja mihin ne oli kadonneet. Hirvee uni. Mutta riemuitenhan tässä käydään joulunviettoon, eikös niin? Onneksi Siltsun tuttu ja turvallinen ääni soi taustalla… ”On mummon mökki linna ihmemaan”.

Tänä vuonna on tullut tehtyä aika erilaisia keikkoja ja ylitettyä itsensä monta kertaa. Olen päässyt tekemään juttuja, mitä en olisi uskonut tekeväni ja olen jokaisesta keikasta ja esiintymisestä todella iloinen. Pari uutta kokoonpanoakin on tullut, joiden kanssa toivottavasti ensi vuonna laitetaan täysi tohina päälle!

Niiden lisäksi on ollut esimerkiksi päiväkotikiertue, Roihun joulukonserttikiertue, Vihreän talon konsertit, kesäteatteria, vanhustalokeikat, baarikeikat, tangokonsertit, harjannostajaiset, muotinäytöskeikat, Särkänniemen juhannus ja monet muut. Jopa Kesäillan valssin pääsin täräyttämään keskellä joulukuuta! Siinä jos missä oli hämmentävä tunnelma, mutta silti se tuntui niin sopivalta tilanteeseen… viime kesäkuussa oli sama lämpötila ulkona kuin tuona joulukuun päivänä. On sitä tullut soitettua myös Juice Leskisen ”Sika” heinäkuun helteillä. Että eipä siinä. Ei näistä vuodenajoista taida kohta ottaa erkkikään selvää missä mennään. Ja sehän on todettu monena kesänä, että joululaulut soi päässä jo juhannuksena!

Keikoilta ja esiintymisistä tullut palaute on tuonut niin suurta iloa minulle, niiden avulla olen jaksanut tehdä tätä työtä myös silloin, kun se ei niitä parhaita puolia ole näyttänyt. Välillä sitä täällä yksin pakertaessa pääsee unohtumaan, kuinka onnellinen olen oikeasti siitä, että minulla on mahdollisuus tehdä tätä työtä, jota eniten haluan tehdä! Helppoa se ei ole, takkiin on tullut monet kerrat. Välillä (no okei, USEASTI) olen miettinyt mitä järkeä tässä koko touhussa on, mutta tämä on niin rakkaudesta lajiin. Sitkeästi haluan jatkaa ja koko ajan opin enemmän, niin itsestäni kuin tästä alasta ja musiikista. Nyt Siltsu laulaa tuolla ”joulu on lähellä meitä”, Siltsu on niin ajan hermoilla! Alle viikkohan se oli?

Loppuun vielä pakolliset kiitokset, mutta näitä kyllä oikeasti tarkoitan: Kiitos kaikille ihanille kollegoille, joiden kanssa olen saanut työskennellä tämän vuoden aikana! Jokaisen kanssa on ollut ilo tehdä! Ensi vuonna uudet kujeet ja suunnitelmiahan on lastillinen päässä. Toivottavasti ne ei ihan muussannu joulupuurojen, torttujen ja suklaaövereiden sekaan tai uutena vuotena räjähdä tuonne taivaan tuuliin.

Ja mikä tärkeintä: Suurkiitos vielä Teille, jotka olette käyneet keikoillani! Nähdäänpä taas ensi vuonna. Tämän videon myötä Riemukasta Joulua ja Upeaa Uutta Vuotta!

- Henna

22.11.2019
Onko freelancerillä lomaa? Miten koen itse asian? Vapaus päättää on samalla iso taakka ja voimavara. Lue lisää ›
16.10.2019
Mistä esiintyjän palkka oikein koostuu? Lue lisää ›
20.9.2019
Musiikki ja teatteri tuovat ihmisille elämyksiä ja auttaa käsittelemään myös niitä vaikeita tunteita. Työn kääntöpuolena on usein myös väsymys ja Lue lisää ›
20.8.2019
Monet taiteen alalla työskentelevät kamppailevat ristiriitaisten tunteiden aallokossa. Olenko tarpeeksi hyvä? Lue lisää ›