Musiikki tekee hyvää

"Osaatkohan sinä soittaa sen Säkkijärven polkan?" Kysyi tänään vekkulisti eräs vanhempi herra heti kun haitarin sain syliini. Täytyihän keikka toki toiveesta aloittaa Säkkijärven polkalla! Ei siitä kappaleesta mihinkään pääse: Toimii aina.

Olen tehnyt vanhusten palvelukeskuksissa esiintymisiä ihan jo pikkutytöstä saakka. Nyt viimeisen kymmenen vuoden aikana olen vasta ymmärtänyt sen, kuinka tärkeää työtä se on. Ei voi olla parempaa palautetta, kuin kuulijan suoraan sydämestä tuleva kommentti toivotun kappaleen jälkeen:"Voi ihme miten ihanaa musiikkia!" Ja monesti olen myös kuullut sanat, että "tässähän ihan nuortuu!" Harmonikka on vanhemmalle ikäpolvelle tärkeä instrumentti ja se tuo paljon muistoja mieleen nuoruudesta, rakkaudesta ja suruistakin. Tutut kappaleet koskettavat ja vievät muistojen syövereihin.

Olen nyt syksyllä tehnyt Matrocks Oy:n kautta kulttuurituokioita vanhuksille. Tällä viikolla Tampereen Petsamokodissa on harmonikka soinut jo kolmena päivänä ja vielä tulevana perjantainakin. Viime viikolla tein kolme keikkaa Tampereen Teiskoon, jossa olikin ihana fanijoukko odottamassa. Siellä oli tuttuja kasvoja, jotka olivat kuuntelemassa soittoani viisi vuotta sitten, kun viimeksi siellä kävin. Tästä oli eräällä kuulijalla todistusaineistoa kansiossa. Toiveita sateli ja eivät he soittajaa helpolla päästä :D

Jokaisen palvelukeskuskeikan jälkeen tunnen suurta iloa, kun olen saanut musiikin kautta välitettyä niin paljon energiaa ja hyvää mieltä vanhuksille. Parasta on tempaista kunnon polkka tai jenkka ja nähdä, kuinka heidän silmät syttyvät ja kädet ja jalat alkavat vispaamaan musiikin tahdissa.

img_6008.jpg

Haitarirock
Haitari on mahtava instrumentti välittämään tunteita laidasta laitaan!

Energistä loppuviikkoa kaikille! ;)

 

 

 

 

digi_promo_099.jpg

Promo
Musiikin riemua
JoukojaHenna-joulumielellä2
24.12.2017
Rauhallista joulua kaikille! Lue lisää ›
Jämijärven konsertti
31.10.2017
Sunnuntaina Roihu ja Jouko Enkelnotko kajauttavat upean konsertin Jämijärven kirkossa. Lue lisää ›
Promo
27.9.2017
Musiikki on mieletön voimavara. Keikat vanhusten palvelukodeissa ja päiväkeskuksissa tuovat aina hymyn niin soittajan, kuin kuulijankin huulille. Lue lisää ›
Tiimi Kirsi Ståhlberg, Rosa Meriläinen, Anneli Ranta, Henna Leppänen
25.8.2017
Nyt on tosi toimet alkaneet tähän musiikkikomediaan liittyen! Lue lisää ›