Harmonikkaristeily 2018

Olipahan risteily! Menoa ja meininkiä riitti heti Turun satamasta risteilyn viimeisille tunneille saakka. Eikä tämäkään risteily jättänyt varmasti ketään kylmäksi. Musiikki soi, laulu raikasi ja tanssilattiakin täyttyi riemukkaasta menosta heti ensi tahdeista lähtien.

Tällainen meno kuuluukin olla jo tammikuussa! Vuosi kun alkaa riemukkaasti, niin energiaa riittää tarpoa täällä tuulessa ja tuiskussa kohti kevättä.

tangoselection-harmonikkaristeily-pianobar.jpeg

Harmonikkaristeily2018
Henna & Tango selection, Piano bar

Harmonikkaristeilyn pääosassa olivat tietenkin harmonikat. Soitto soi ympäri laivaa käytävillä, pubissa, tanssilavalla, baarissa ja varmaan jokaisen kerroksen aulassa ja vielä hyteissä. Ja aikalailla kellon ympäri. Eli mihin menitkin, haitarimusiikki kantautui jostain korviin! Siitä kumpuaa koko risteilyn erityinen tunnelma ja henki - musiikki kuuluu kaikille ikään ja taustoihin katsomatta.

Tango selectionilla esiinnyimme lauantai-iltana Silja Galaxyn Piano baarissa. Kauhean kulunut bändi me ei vielä olla, kun tämä oli meidän toinen keikka. Ohjelmistomme pääpaino on omissa sävellyksissäni, mutta kyllä tämä risteilykansa suorastaan janosi niitä ikivihreitä tangoja. Siispä jätimme viimeiseksi herkkupalaksi tunnelmaan sopivan Unto Monosen tangon Tähdet meren yllä. Viimeistään silloin yleisökin syttyi täysin ja saimme täytettyä odotukset tangon hurmasta.

Virallisessa ohjelmassa Tango selectionille oli merkitty yksi keikka lauantai-illalle. Monet odottivat, että meillä olisi vielä sunnuntaina toinen setti, mutta näinhän ei oltu etukäteen sovittu. Ajattelimme pistää johonkin nurkkaan vaan bändin pystyyn sopivana ajankohtana, mutta eipä tarvinnut: Me saimmekin mahtavien kollegoiden ja risteilyn järjestäjien puolesta esiintymisaikaa reilun puolen tunnin verran Joe's placeen!

Tässä tunnelmapala keikasta:

Tällä risteilyllä oli myös ensimmäistä kertaa "Tähtitanssit", jossa Roulette -tanssiorkesterin solisteiksi nousivat laulajien sijaan harmonikansoittajat. Itse sain olla yksi näistä tanssikansaa viihdyttävistä solisteista.

tahtitanssit2018.jpeg

Tähtitanssit
Roulette -tanssiorkesterin solistina oli mahtava meininki soittaa!

Alan ammattilaisten kanssa soittaminen oli vaan todella mahtavaa ja orkesteriin pystyi "nojaamaan". Komppi rullasi ja tempot tulivat kuin metronomista, tämäkös vaativalle tanssikansalle sopi! Kappaleiksi valikoin hyvinkin perinteistä musiikkia: Tangopariksi Satumaa ja Täysikuu ja jenkkaa paineltiin Sirkkojen tanssin ja Väliaikasen tahtiin. Tämän jälkeen vielä kaikki tähtitanssien solistit, eli Kalle Kurvinen, Elias Ukkonen, Viivi-Maria Saarenkylä, Jani Helenius, Kalle Kämäräinen ja minä soitimme yhdessä ikivihreät Rantakoivun alla ja Säkkijärven polkka.

Aaa että!

Risteilyllä valittiin myös ensimmäisen kerran vuoden harmonikkataiteilija. Tämän vei ansaitusti ulkomaillakin ihastuttanut Viivi-Maria Saarenkylä. Onnea paljon vielä Viivi!

Monta kokemusta rikkaampana voin sanoa, että oikein onnistunut risteily. Oli myös hienoa nähdä ja kuulla taas niin monien upeiden soittajien soittoa. Aikamoisia virtuooseja oli laiva pullollaan!

Kiitos kaikille järjestäjille mielettömästä risteilystä, ensi vuonna uudestaan!

Ps. Tällä risteilyllä kerroin ääneen kiinnostukseni erästä soitinta kohtaan ja kuinka ollakkaan, asia vierähti eteenpäin kuin itsestään. Tästä siis lisää myöhemmin...

 

 

henna-leppanen-promo-3.jpg

Promo-3
Henna Leppänen, kuva: Mitja Kortepuro
Koiramäki
20.6.2019
Keskikesän juhla on taas käsillä ja monilla häämöttää ihana, odotettu kesäloma! Lue lisää ›
Työryhmä
11.6.2019
Rakas lurjus -työryhmä starttaa pian kesän kiertueen. Kiertueaikataulu on nähtävissä keikkakalenterissa! Lue lisää ›
Rapujuhlat
18.2.2019
Mitä kaikkea kevät tuo tullessaan ja miltä näyttää keikkakalenteri? Lue lisää ›
Itsenäisyyspäivä
6.12.2018
Loistokasta itsenäisyyspäivää kaikille! Lue lisää ›