CV – Henna Leppänen

Syntynyt 13.6.1989 Tohmajärvellä.

KOULUTUS

Muusikko, Tampereen ammattikorkeakoulu 2008–2013
Suuntautumisvaihtoehto: Teatterimusiikki ja musiikkidraama, pääaine: harmonikka, 270 op.
Opinnäytetyö: Konsertti argentiinalaisen tangon musiikista / Ohjelmiston säveltäminen ja sovittaminen tangokvintetille, arvosana: 5

Ylioppilas, Tohmajärven lukio, kevät 2008


TYÖKOKEMUS

Suomalainen messu, juhlaversio syksy 2017
Lasse Heikkilän säveltämä Suomalainen messu on merkittävä teos, jossa näkyy vahva suomalaisuuden kuva. Suomalaisessa messussa yhdistyvät tanssi, musiikki, luonto ja kristinuskon merkitys Suomen historiassa. Kiertue toteutettiin ympäri Suomea kirkoissa, konserttisaleissa ja urheiluhalleissa. Olin esiintymässä osana Valkia -yhtyettä, instrumenttina harmonikka.

Kulttuurituokiot, Tampere 2017-2018
Tuotan Tampereen alueen palvelukeskuksiin kulttuurituokioita Matrocks Oy:n kautta. Suunnittelen ja toteutan tuokiot itsenäisesti. Tuokiot sisältävät harmonikkamusiikkia, yhteislaulua ja keskustelua vanhusten kanssa. Musiikki painottuu perinteiseen harmonikkamusiikkiin ja yleisön toiveisiin.

Jamikurssi – Suomen Jazzakatemia ry., Turku, 21.–24.7.2016
Suomen Jazzakatemia järjesti yhteistyössä ravintola Vaakahuoneen kanssa jamikurssin. Kurssin ideana oli syventää improvisointi- ja vuorovaikutustaitoja yhteisöllisesti pienyhtyeissä.

Joulukonserttikiertue, Itä-Suomi, 4.–6.12.2015
Tuotin joulukonserttikiertueen Roihu kokoonpanolle. Sovitin ohjelmiston ja vastasin markkinoinnista. Konsertit järjestettiin Liperissä, Outokummussa ja Tohmajärvellä.

Harmonikan matkassa -kiertue, Valkeakoski, 26.–30.10.2015
Valkeakosken kaupunki tilasi minulta päiväkoteihin sopivan ohjelman, jossa esittelin harmonikkaa monipuolisesti. Suunnittelin ja toteutin kiertueen Valkeakosken päiväkodeissa. Tuokio sisälsi laulua, leikkiä, tietoa harmonikasta ja eri musiikkilajien esittelyä lapsille mielenkiintoisella tavalla. Tuokioita oli 27.

Koiramäen juhannus, Särkänniemi vuodesta 2014 alkaen
Olen esiintynyt vuodesta 2014 alkaen Särkänniemen Koiramäessä koko perheen juhannustapahtumassa. Toimenkuvaani kuuluu juhannustunnelman luominen harmonikkamusiikilla Koiramäen alueella. Vuosina 2016 ja 2017 olen esiintynyt myös Tassuteatterissa ja vetänyt lapsille suunnittelemani harmonikkaseikkailun.

Opinnäytetyökonsertti, Pyynikkisali, 27.3.2013
Vastasin konsertin kaikista järjestelyistä ja sisällöstä. Juonsin konsertin, harjoitutin yhtyeen, sovitin kappaleet ja sävelsin kaksi kappaletta konserttiin.

Tmi Henna Tahvanainen, tammikuu 2012
Perustin 2012 tammikuussa toiminimen oman markkinoinnin edistämiseksi sekä tilaajan ja esiintyjän välisen rahaliikenteen helpottamiseksi. Maaliskuussa 2017 nimenmuutoksen myötä uusi toiminimi on Tmi Henna Leppänen.

Debyyttialbumi, kevät 2012
Duo Hurmio (Anna-Elisa Hannula laulu ja saksofoni, Henna Tahvanainen harmonikka ja laulu) julkaisi debyyttialbuminsa Virtaava vesi keväällä 2012. Albumilla on minun ja Anna-Elisa Hannulan säveltämiä ja sanoittamia kappaleita. Levynjulkistamiskonsertit järjestimme Tohmajärvellä, Tampereella ja Ylivieskassa.

Harjannostajaiset, vuodesta 2011 alkaen
Olen kuulunut ohjelmatoimisto Ohjelmanaiset Oy:n esiintyjäkaartiin vuodesta 2012 lähtien. Teen keikkoja yksin harmonikkaviihdyttäjänä ja syksyllä 2012 myös imitaattori Jari Hankelan kanssa. Hän käsikirjoitti rakentajille suunnatun Rakentajan perjantai -show:n, jota olemme yhdessä esittäneet harjannostajaisissa ja työn juhlissa.

Kulttuurivarttituokiot, 2011–2012
Pidin Tampereen alueella vanhusten palvelukodeissa konserttikiertueen nimeltä Harmonikkamestareiden matkassa. Ohjelmistossa oli ikivihreiden harmonikkakappaleiden lisäksi tuntemattomampaakin tuotantoa.


TEATTERI/ELOKUVA

Kätkäläinen, Maarianvaaran kesäteatteri 2018

Pelolla johtaminen on perseestä, kevät 2018
Toimin esityksessä muusikkona ja luon esityksen musiikkidramaturgian, instrumenttina harmonikka.

Huipputiimi, Nyyrikki 2017-2018
Huipputiimi on musiikkikomedia kolmesta naisesta ja itselleen nauramisen taidosta. Rosa Meriläisen käsikirjoittama ja Mikko Kivisen ohjaama Huipputiimi sai ensi-iltansa ravintola Nyyrikissä, Helsingissä lokakuussa 2017. Huipputiimin tarina syntyi Anneli Rannan, Kirsi Ståhlbergin ja Henna Leppäsen omista kokemuksista työelämässä. Esitys pureutuu naisen asemaan työelämässä ennakkoluulottomasti ja pilke silmä kulmassa. Sovitin musiikkinumerot esitykseen, sävelsin loppunumeron ja loin musiikkidramaturgian esitykseen. Esityksessä toimin säestäjän roolissa, instrumenttina harmonikka.

Rakkaat Hölmöläiset, Maarianvaaran kesäteatteri 2015
Toimin esityksessä muusikkona, kertojana ja loin esitykseen musiikkidramaturgian.

Maiju Lassilan Kilpakosijat, Maarianvaaran kesäteatteri, 2014
Toimin esityksessä muusikkona ja loin esitykseen musiikkidramaturgiaa.

Kaikki musikaalista, Pyynikkisali, 2012
Toimin kapellimestarin assistenttina harjoitusjakson ajan ja harmonikansoittajana orkesterissa.

Max ja Moriz, Teatteri Tapio, 5.–9.10.2011
Toimin musikaalin yhtyeessä harmonikansoittajana ja sovitin kappaleita.

Viulunsoittaja katolla, Pyhän Birgitan kesäteatteri, 2.7.–7.8.2011
Toimin musikaalin yhtyeessä harmonikansoittajana.

Karhunleikki, Pyhän Birgitan kesäteatteri, 4.7.–8.8.2010
Toimin harmonikansoittajana esityksissä ja sovitin kappaleet.

Kaipaus, Teatteri Tapio, 9.3.–14.3.2010
Toimin musikaalin yhtyeessä harmonikansoittajana.

Siinä näkijä missä tekijä, Tampere, 2009
Toimin elokuvassa ”Voima”-kapakan triossa harmonikansoittajana. Tein taustatyötä kollegoideni kitaristin ja laulajan/pianistin kanssa paljon ennen kuvauksia. Ohjaaja antoi meille vastuun kappaleiden valinnoista ja sovittamisesta.